Recomandari
Articole despre Trabuc
Aveți nevoie de ajutor? Dacă nu găsiți răspunsul mai jos ne puteți contacta!
Tipurile de tutun folosite pentru fabricarea tutunului de pipa sunt clasificate astfel:
După frunzele de tutun folosite: Burley, Virginia, Latakia, Oriental, Perique, Cavendish, Dark-fired Kentucky, Cigar (frunze tocate de trabuc)
După Tipul de tăietură: Plug (dop), Rope (funie), Flake (fulg), Ribbon (panglica), Loose/pebble (lejer/pietricica), Ready rubbed (gata mărunțit), Soap (săpun).
După aromele adăugate: Aromatizate, Nearomate
Pentru mai multe informații citiți următorul articol.
Burley este un tutun de culoare deschisă, învechit aerisit și folosit în principal pentru producția de țigarete. Tutunul are conținut scăzut de zahar, multa nicotină și arde încet, cu arome subtile. În tutunurile de pipă este folosit ca bază pentru mixturile aromatizate sau pentru a modifica parametrii de ardere.
Pentru mai multe informații citiți următorul articol.
Virginia este un soi de tutun, cel mai des folosit pentru tutunurile de pipa, cea mai mare parte a tutunurilor de pipa folosind virginia ca baza de plecare, multe dintre ele limitându-se chiar la amestecuri intre diverse sortimente ale acestor frunze. Acest tutun conține o mare cantitate de zahar. Pe măsura ce acest tutunul este învechit culoarea tutunului va evolua de la galben deschis la maron închis. Acest tutun arde mai fierbinte datorită cantității mari de zahar. Pe lângă aroma subtila de fructe confiate acest tutun oferă și un gust mai dulce al fumatei.
Pentru mai multe informații citiți următorul articol.
Latakia este un tutun închis la culoare, uscat cu fum de pin și stejar, căpătând astfel o aroma de smirna. Este folosit drept condiment în majoritatea mixturilor. Originea acestui tutun este orașul Latakia, în Siria, însa cea mai mare parte a producției este realizata azi în Cipru.
Pentru mai multe informații citiți următorul articol.
Denumirea generica de orientale se aplica unei game largi de tutunuri-condiment de proveniența est-mediteraneana. Aceste tutunuri au fata de tutunul virginia o frunza mai mica, si o aroma mai bogata. Sunt folosite în special în amestecuri cu alte tutunuri.
Pentru mai multe informații citiți următorul articol.
Perique este un tutun rar, crescut în Louisiana și recent pe suprafețe restrânse din Kentucky, find soi de burley fermentat in butoaie la presiune mare. Culoarea este închisă iar mirosul tutunului seamănă cu brânza fermentata.
Fumul produs este puternic, cu o cantitate însemnata de nicotina. Se folosește în amestecuri, în cantități mici.
Pentru mai multe informații citiți următorul articol.
Cavendish este un tutun Virginia, mai rar burley, presat în pachete de 2-3 cm, fermentat cu zahar și eventuale arome la temperaturi înalte. Astfel se pierde cea mai mare parte din nicotina dar tutunul rămâne dulce.
Pentru mai multe informații citiți următorul articol.
Dark-fired Kentucky este un tutun obținut din tutun burley copt/afumat prin arderea de esențe de lemn tare american cum ar fi lemnul de stejar sau mesquite. In urma tratamentului tutunul capătă aroma de barbecue. Este folosit în amestecuri având o încărcătură mare de nicotină și o aromă foarte concentrată, fiind considerat unul dintre cele mai tari condimente.
Pentru mai multe informații citiți următorul articol.
Chopped Cigar Leaf (frunze tocate de trabuc) este tutun obținut prin tocarea frunzelor folosite pentru trabucuri. Se folosește în amestecuri pentru a adăuga o aroma specifica și o tărie mai mare.
Pentru mai multe informații citiți următorul articol.
tipurile de tăietură ale tutunului de pipă sunt plug(presat), rope (funie), flake (fulg), ribbon (panglica), loose/pebble (lejer/pietricică), ready rubbed (gata mărunțit), soap (săpun), coins (monede), cake (tort) cube cut (tăiat cubulețe), shag (fir de păr)
Pentru mai multe informații citiți următorul articol.
Tutun tăiat în panglici lungi și subțiri, care se îndeasă cu ușurința în pipă.
Pentru mai multe informații citiți următorul articol.
Lamele de tutun presat care se îndoaie și se împing în bol, recomandate fumătorilor experimentați, flake-urile oferă plăcere un timp îndelungat. Poate fi fumat împăturit sau fărâmițat.
Pentru mai multe informații citiți următorul articol.
Frunze de tutun împletite strâns în frânghii. Funia e tăiata de către fumător după lungimea dorita (obținând un plug), apoi introdus în bol, întreg sau fărâmițat, și aprins.
Pentru mai multe informații citiți următorul articol.
Foi întregi (netăiate) de tutun presate în diferite forme, care se poate așeza în bol în bucăți tăiate mari sau fărâmițate. Tutunul presat arde lent și uniform. Prin tăierea în benzi subțiri se obțin flake-uri.
Pentru mai multe informații citiți următorul articol.
Tutun tăiat și apoi presat în diferite forme, care se poate așeza în bol în bucăți tăiate mari sau fărâmițate. Tutunul presat arde lent și uniform.
Pentru mai multe informații citiți următorul articol.
Tăietură similară cu tutunul plug/cake de dimensiunile unui săpun.
Pentru mai multe informații citiți următorul articol.
Tutun tăiat mărunt, asemănător celui pentru țigarete.
Pentru mai multe informații citiți următorul articol.
Tutun gata fărâmițat din flake-uri sau alte forme presate de tutun.
Pentru mai multe informații citiți următorul articol.
Tutun tăiat în cuburi de mici dimensiuni din amestecuri presate.
Pentru mai multe informații citiți următorul articol.