
2019
În 2019, prin eforturile membrilor din București și din țară, Pipe and Cigar Club București devine Pipe and Cigar Club România, asumându-și sarcina reprezentării internaționale a piparilor și fumătorilor de trabuc din țară. Campionatul de fumat pipă, la care participă și fumători din Italia, Spania, Turcia și Polonia, este marcat de stabilirea unui record național (2:16:20), bariera de două ore fiind depășită de doi pipari români. Campionatul de Fumat Trabuc aduce și el un nou record național, pragul de 2 ore fiind depășit.

2018
În 2018, a doua ediție a Campionatului Național de Fumat Pipă Lent aduce un nou record național (1:38:13), la eveniment participând și fumători din Ucraina, Bulgaria și Republica Moldova. La Ediția a XIV-a a Campionatului Mondial de Fumat (pentru echipe), desfășurată la Tokyo, membrii PCCB se clasează pe locul 8 din 16. Campionatul Național de Fumat Pipă Lent își primește în acest an și trofeul, realizat din bronz, de sculptorul Bogdan Turcea, vechi și iubit prieten al clubului. Tot în 2018, are loc prima ediție a campionatului național de fumat trabuc, care contează drept preselecție pentru Campionatul Mondial de Fumat Trabuc de la Split, unde au participat doi membri ai clubului, fiind stabilit primul record național (bariera de o oră este depășită). Fumând în afara concursului însă, Darren Cioffi stabilește un nou record mondial, cu peste 3 ore și 20 de minute! Finalul anului este marcat de a doua Cină Anuală de Caritate.

2017
Se desființează asociația "Pipa Club București" și se înființează asociația "Pipe & Cigar Club București", organizație are își asumă rolul organizării competițiilor de fumat pipă lent și obiectivul organizării primului campionat de fumat pipă lent. Primul Campionat Național de Fumat Pipă Lent, organizat conform regulilor CIPC, nu aduce un nou record național (1:19:36), dar stabilește un record pentru cel mai mare număr de participanți la o competiție de fumat din România. Opt membri ai PCCB participă la el de al XVII-lea Campionat Mondial de Fumat Pipă Lent, membrii unei echipe mixte clasându-se pe locul 12, iar echipa a doua pe locul 27 (din 42 de echipe). 2017 consemnează și o nouă premieră – Cina Anuală de Caritate a piparilor bucureșteni.

2010
Iunie 2010 apare prima revistă a clubul în formă tipărita.
23 septembrie 2010 - Se înființează oficial Asociația "Pipa Club București".
Întâlnirile continua, se organizează concursuri de fumat pipa lent și se participa în fiecare an la concursurile internaționale de fumat pipa lent.
![Reuniune pipari bucuresteni 18[1].07.08 Reuniune pipari bucuresteni 18[1].07.08](https://pipaclub.ro/wp-content/uploads/2019/09/Reuniune-pipari-bucuresteni-181.07.08-1.jpg)
2008 - 2010
Piparii din București încep să organizeze întâlniri la Green Tea și hotărăsc să înființeze clubul cu denumirea Pipa Club București, neafiliat clubului din Constanța. Totodată se înființează forumul de discuții forum.pipaclub.ro.
Activitatea de pe forum, care cuprindea informații despre întâlniri, pipe, recenzii tutunuri și alte lucruri utile, a dus la atragerea de tot mai multi membri.
Se organizează primele concursuri neoficiale de fumat pipa lent, apar articole în presa despre club.

2007 - 2008
Primele întâlniri după 1989 ale piparilor din România au avut loc la Constanța în 2007, primul club de pipa înființat fiind Pipa Club România, asociație înregistrata oficial de fumătorii de pipa din Constanța la data de 8 august 2008.
Piparii din Constanța au avut criterii de selectare elitiste, nu putea oricine sa intre în club. Drept urmare a apărut un grup de pipari neînscriși oficial în club care-și desfășurau activitatea pe un forum neoficial, http://pipaclub.3xforum.ro.
Au fost câteva întâlniri la Constanța până când au decis sa-și extindă granițele în alte orașe.
Primele întâlniri ale piparilor din București au avut loc în 2007 la inițiativa grupului neoficial din Constanța condus de Ștefan Dinescu, scopul fiind înființarea "Pipa Club România" sucursala București.
S-au propus atunci variante pentru denumirea clubului bucureștean cum ar fi: Hogeagul Bucureștilor, Campadura Bucureștilor, Fumarul Bucureștilor, Salonul cu hogeag, Salonul fumărilor, Hogeagul de taifas, Siliștea de cugetare, Salonul de taifas, Fumul lent, Focul zeilor, Vocea flăcării, Plăcere lentă
În cele din urma s-a votat pentru Pipa Club România - "Athenaeum".